13 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 20, 2024

Beyoğlu’nda Silahlı Kişilerden Mahallelilere ‘Kentsel Dönüşüm’ Baskısı

Beyoğlu Fetihtepe mahallesinde silahlı kişilerin vatandaşlara evlerini boşaltmaları için baskı yaptığı görüntüler ve yaşanan arbede sosyal medyaya düştü.

K2 Haber’de yer alan habere göre; Beyoğlu Okmeydanı Fetihtepe mahallesinde uzun yıllardır devam eden kentsel dönüşüm karmaşası silahlı kişilerin sokağa inmesiyle adli boyut kazandı. Sokağa çıkma yasağının olduğu 18 Nisan pazar günü mahalleyi ziyarete giden, aralarında Beyoğlu Belediyesi görevlileri ve AK Parti’li meclis üyelerinin bulunduğu iddia edilen bir grubun mahallelilere evlerinden çıkmaları yönünde telkinlerde bulunmasıyla arbede yaşandığı belirtildi.

Görüntülerin sosyal medyaya düşmesiyle birlikte, birçok kişi yetkileri göreve çağırdı. Bazı mahalleliler karakola giderek, silahla tehdit eden kişiler hakkında şikayetçi oldu. Konuya ilişkin Beyoğlu Belediyesi’nden ise herhangi bir açıklama gelmedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 2020 Ağustos’unda yaptığı toplantıda, Fetihtepe mahallesindeki kentsel dönüşümün en kısa sürede başlatılacağını ve evlerin kasım ayı sonuna kadar boşaltılacağını ifade etmişti. Bölge halkı ise kentsel dönüşümden mağdur olacağı ve bölgeden sürüleceği endişesini taşıyor. Beyoğlu’nda Tarlabaşı’nda yaşanan dönüşümde neredeyse nüfusun tamamı mahalleyi terk etmek zorunda kalmıştı.

CHP Beyoğlu: ‘Gezi Parkı’nın Tapusu 16 Milyon İstanbulluya Aittir’

CHP İlçe Başkanı Şahin Dil: ‘Fetihtepe Mahalle Sakinlerinin Haklı Direnişlerinin Yanında Olacağız’

CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Şahin Dil yaptığı açıklamada, “Fetihtepe Mahallesi’nde sokağa çıkmanın yasak olduğu gün, Beyoğlu AKP Meclis Üyeleri evleri dolaşarak halka ‘Bayramdan sonra evleri boşaltın’ diyecek… Akabinde de silahlı şahıslar mahalle halkına “Burada kentsel dönüşüm yapılacak evleri boşaltın’ diye silah çekip tehdit edecek ama Beyoğlu Belediye Başkanı çıkıp en ufak bir açıklama yapmayacak. Gönül Belediyeciliği dedikleri bu olsa gerek. Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu İlçe Başkanlığı olarak, Fetihtepe Mahalle sakinlerinin haklı direnişlerinin yanında olmaya devam edeceğiz.”

İBB Meclis Üyesi İnan Güney: ‘Zamane Malik’i Beyoğlu Belediyesi Olmuştur’

CHP İBB Grup Yöneticisi ve Meclis Üyesi İnan Güney de sert bir açıklama yayınlayarak, “Yetkili mercileri, Emniyet güçlerini ve Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyor, bu silahlı şehir eşkıyalarının adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Güney yaptığı açıklamada, “Beyoğlu Okmeydanı Fetihtepe’de, sırtını Beyoğlu Belediyesi’ne dayayan, eli silahlı şehir eşkıyaları vatandaşı tehditle, kentsel dönüşüme ikna etmek için sokağa indi. Eli silahlı adamları olan Malik tiplemelerinin eski Türk filmlerinde kaldığını sanırdık, görüyoruz ki zamane Malik’i Beyoğlu Belediyesi olmuştur. Ancak filmlerin sonunda kazanan Malik değil; el ele, omuz omuza direnen, tehditlere boyun eğmeyen yoksul mahalle halkı olmuştur.

Okmeydanı’nda da kazanan iki göz odasının kavgasını veren Giresunlu, Sivaslı, Mardinli, Rizeli, Antalyalı, Bingöllü, Erzincanlı, Samsunlu halkımız olacaktır. Okmeydanı’nın sefasını, yıllardır bu toprakların cefasını çeken yoksul halkımız sürecektir. Bölgeye bakıp avucunu ovuşturan rant odakları bunu böyle bilmelidir.” şeklinde konuştu.

Beyoğlu Esnafı: ‘Kepenkleri Kapatmak İçin Gün Sayıyoruz’

EN SON HABERLER