10.4 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

CHP Beyoğlu: ‘Gezi Parkı’nın Tapusu 16 Milyon İstanbulluya Aittir’

CHP Beyoğlu, ‘Gezi Parkı’ mülkiyetinin İBB’den alınarak bir vakfa devredilmesine ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirerek, karara sert tepki gösterdi.

CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı, İBB’ye ait olan ‘Gezi Parkı’ mülkiyetinin ‘Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredilmesine sert tepki gösterdi. Gezi Parkı önünde toplanan partililer, bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan İlçe Başkanı Şahin Dil, “Halkımız işsizlik, yoksulluk ve salgın ile boğuşurken; AKP’nin gündeminin Gezi Parkı olması, Saray ve şürekasının 19 yıldır doymak bilmeyen rant tutkularının çok iyi bir yansımasıdır.” ifadelerini kullandı.

Beyoğlu’nda Bir Mekan Daha Tarih Oldu: Veda Mesajı Yayınladı

CHP Beyoğlu: ’16 Milyon İstanbullunun İradesine Düşmanlık’

CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı’nın açıklaması şu şekilde:

“Halkımız işsizlik, yoksulluk ve salgın ile boğuşurken; AKP’nin gündeminin Gezi Parkı olması, Saray ve şürekasının 19 yıldır doymak bilmeyen rant tutkularının çok iyi bir yansımasıdır.

Bu ülkede salgın sebebiyle her gün insanlarımız ölüyor, sağlık emekçilerimiz hayatlarını kaybediyor, her gün bir esnafımız kepenk kapatıyor, kadınlarımız erkekler tarafından katlediliyor, insanlarımız yoksulluğa, açlığa ve ölüme mahkum ediliyor. Bu sorunlara hiçbir çözüm üretemeyen AKP iktidarı, yeni kutuplaşma ve kavga ortamları yaratarak, özellikle ekonomi ve salgın yönetimindeki beceriksizliğini gizleme çabası içerisindedir.

Beyoğlu Esnafı: ‘Kepenkleri Kapatmak İçin Gün Sayıyoruz’

‘Biz 128 Milyar Dolar Nerede Diyoruz, Onlar Gezi Parkı’nı Gasp Etmekle Uğraşıyorlar’

Çok açık ve net ifade etmek isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kendi halkına bu kadar düşmanlık eden bir iktidar daha görmemiştir. Biz büyük İstanbul depremi diyoruz, onlar Kanal İstanbul diyor. Biz aşılar nerede diye soruyoruz, onlar vatandaşa IBAN numarası veriyor. Biz 128 milyar dolar nerede diyoruz, onlar olmayan bir vakıf üzerinden Gezi Parkı’nı gasp etmekle uğraşıyor.

Hatırlarsanız önce Örnektepe’deki yurt binasına el koymaya çalıştılar. Sonra 166 yıldır İBB’de olan Galata Kulesi’nin mülkiyetini üzerlerine geçirdiler. Bugün de Gezi’yi gasp ediyorlar. Her gün bir şey bulup, İBB’ye ve Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na bir düşmanlık yapma gayretindeler. Aslında düşmanlık yaptıkları; İstanbul halkının seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile beraber iradesini kabul etmedikleri 16 milyon İstanbulludur.

Beyoğlu’nda Eğlence Mekanlarına Denetim: ’66 Bin Lira Ceza Kesildi’

 

‘Onların Hatıralarını Bu Parkta Yaşatmaya Devam Edeceğiz’

2013’te Gezi Parkı’nı yıkmaya çalıştılar fakat halkımızın onurlu ve ülke tarihimizin en geniş katılımlı ve barışçıl direnişi ile bu vandallığa geçit verilmedi. Uğrunda çok bedel de ödedik. Abdocan’ın, Mehmet’in, Ethem’in, Medeni’nin, Hasan Ferit’in, Ali İsmail’in, Ahmet’in ve Berkin Elvan’ın hayatları pahasına korudukları bu park artık halkındır ve her zaman da halkın kalacaktır.

Sizlerin kirli oyunlarına, nefret söylemlerine ve hukuksuz müdahalelerinize asla geçit vermeyeceğiz. Gezi direnişinde canlarını kaybedenleri bir kez daha saygıyla anıyor, onların hatıralarını bu parkta yaşatmaya devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.

Mülkiyet Gaspına Karşı İBB ile Birlikte Mücadele Edeceğiz

Bir gecede tek kişinin iradesiyle gerçekleştirilen mülkiyet gaspına karşı İBB ile birlikte, tüm hukuksal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı,Beyoğlu İlçe Başkanlığı ve İBB Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu halkının ve 16 milyon İstanbullunun hakkının ve iradesinin koruyucusu olmaya devam edecektir.”

Yenikapı Meydanı ve Avrasya Gösteri Merkezi’ne Kadir Topbaş’ın Adı Verildi

Ne Olmuştu?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Taksim Gezi Parkı mülkiyetinin “Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na geçtiğini açıklamıştı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2008’de yapılan 5737 sayılı Vakıflar Kanunu’nun 30. Maddesi gereğince İnönü Meydanı 751 ada 1, 2 ve 3 parsel, Cumhuriyet mevkii 751 ada 4 parselin mülkiyeti, Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na geçti.

Kaynak: K2 HABER

EN SON HABERLER