19.4 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 25, 2024

Kılıçdaroğlu’ndan Hamza Yerlikaya’ya: ‘Bir Numaralı Sahtekar’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.
Kılıçdaroğlu, hükümeti pandemiyi ve ekonomiyi yönetememek ile suçladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Grup toplantısında asgari ücretin vergilerden muaf tutularak 4 bin TL olarak ödenmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, iktidara yüklenerek, “Bir maske dağıtmayı dahi beceremediniz” dedi.

“Salgın Döneminde Vatandaşından Dilenen Bir Ülke Gösterin”

Devlet bütçesinin 83 milyon vatandaşa değil yalnızca tefecilere açıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Covid-19 dünyanın ortak sorunu. Bu ortak soruna alınan önlemler… O kadar çaresiz ve stratejiden yoksunlar ki Covid-19 olayını yönetemediler. Hala yönetemiyorlar. Esnafa faydamız olsun dediler, sanayiciye faydamız olsun dediler, kuryeciye faydamız olsun dediler, bakkala faydamız olsun dediler, kahveciye faydamız olsun dediler program açıkladılar daha işin en başından. Otelde konaklar ve uçakla seyahat ederseniz KDV’yi yüzde 18’den yüzde 11’e indirdik. Hayattan bu kadar kopmuş bir anlayış. Yardım edeceklerine vatandaşa IBAN numarası verdiler, “Ne olursun bize yardım et” dediler. Salgın bir hastalık döneminde bana dünyada bir örnek göstersinler, vatandaşına yardım etmek için vatandaşından dileniyor” diyerek tepki gösterdi.

“Sizin Kızınız Böyle Bir Durumda Mağdur Kalsa Tepki Gösterir misiniz?”

Geçtiğimiz günlerde HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Uşak’ta kadın üniversite öğrencilerinin çıplak aranmasına ilişkin yaptığı açıklamara değinen CHP Genel Başkanı, “Uşak’ta öğrenciler gözaltına alınıyor ve çıplak aramaya mağdur kalıyorlar. AKP seçmenlerine sesleniyorum, “Sizin evladınız, sizin kızınız böyle bir durumda mağdur kalsa tepki gösterir misiniz? Doğru değil! Hangi gerekçe ile üniversite öğrencilerini çıplak aramaya tabi tutarsınız. Reddediyorsunuz ortaya çıkıyor. Hem de geçmişten beri var” diyerek hükümete ve cezaevi idarecilerine seslendi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bütçe Tefecilere Hizmet Eden Bir Bütçedir”

Bütçe sürecinden geçtik. Bu bütçenin 83 milyon vatandaşa getirdiği hiçbir artı yok. Bu bütçe tamamen tefecilere hizmet eden bir bütçedir. Bu bütçeye “evet” dememiz felsefemize aykırı.

Şu bir gerçek, Türkiye’de insan hayatı çok ucuz. Gerekli önlemler alınmıyor. İnsanlar hayatlarını kaybediyorlar kazalar sonucu. Gaziantep’te hastanede patlama meydana geldi. 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu ve benzeri kazaların bir daha olmaması en büyük dileğimizdir.

“Vatandaşa IBAN Gönderdiler”

Covid-19 dünyanın ortak sorunu ve bu soruna karşı alınan önlemler yeterli mi? O kadar çaresiz ve stratejiden yoksunlar ki bu süreci yönetemediler. Esnafa faydamız olsun, sanayiciye, kuryeciye, bakkala faydamız olsun dediler program açıkladılar.

Yardım edeceklerine vatandaşa IBAN gönderdiler. Ya sen yardım edeceksin, nereye gitti bu para?

“Ben Kine Ve Öfkeye Hiçbir Zaman İtibar Etmedim”

Barajlarımızı biz yaptık onunla övünüyoruz. İç Anadolu’da esnafların piri olan, Hacı Bektaş-ı Veliyi Mevlana’yı ve Aşık Veysel’leri yeteri kadar biliyor muyuz? Neşet Ertaş’ı unuttuk mu? Yörük kardeşlerimizi unuttuk mu? Onların genç kuşaklara aktardıklarını unuttuk mu? Zengin bir kültür ve zengin bir coğrafyamız var. Ama bu coğrafyayı birlikteliğin sembolü olarak değil didişmenin sembolü olarak gündeme getiriyoruz. Ben Seval Türkeş’i ziyaret ettim. Bir mafya bozuntusunun bir siyasal partini destekçisi olması ve o partini de bu mafya bozuntusuna sahip çıkması cumhuriyet tarihinde bir ilkti ve buna açık gönüllülükle karşı çıkıyor. Mevlana’yı biliyoruz ama acaba felsefesini biliyor muyuz? Yunus Emre’yi biliyoruz ama acaba felsefesini biliyor muyuz? Ne diyor Yunus Emre biz kimseye kin tutmayız düşmanımız kindir bizim. Daha ne desin. Bütün peygamberler kine ve öfkeye karşı çıkmışlardır. Ben kine ve öfkeye hiçbir zaman itibar etmedim bundan sonra da etmeyeceğim.

“Aydınları Neredeyse Linç Edecekler”

805 aydın ortak bir bildiri yayımladılar. Neredeyse linç edecekler. Şu Türkiye’nin geldiği hale bakın. Katılır veya katılmazsınız o ayrı bir şey. Ama eleştirinin de bir dozu vardır. Doğruları reddetmek asla doğru değildir. Ki bu bizim darbe anayasanın dahi öngördüğü bir düzenlemedir. Ufku kararmış insanların bu bildiriye tepki göstermesini doğru bulmuyorum.

“Öğrencileri Hangi Gerekçeyle Çırılçıplak Arıyorsunuz?”

Üniversite öğrencilerini hangi gerekçeyle çırılçıplak arıyorsunuz. Bunun yalan olduğu ifade edildi ama gerçek olduğu çıktı ortaya. AKP Grup Başkanvekili Sayın Özlem Zengin “Türkiye’de çıplak arama olduğuna asla inanmıyorum” diyor. Oysa var, üstelik yıllardır var. Yöneten devletin nasıl yönettiğinin farkında değil. Kız çocuklarını, kadınları çırılçıplak soyup arıyorsunuz. Yönetmelikle yapmışsınız bunu. Bu yönetmeliğin kaldırılması için çaba harcadık.

Şimdi siz bu hareketinizle üniversitedeki kız çocuklarını kazanacağınızı mı düşünüyorsunuz? Adalet sağladığınızı mı düşünüyorsunuz? Emin olun anlamakta zorluk çekiyorum. Eğer çıplak aramayı kaldırırlarsa biz her türlü desteği vermeye hazırız.

“Esnaf Bakanlığı Kuracağız”

Esnaf Zor Durumda, Esnafa Sahip Çıkmamız Lazım.

Günlük kazanıp günlük geçinen sokak satıcılarıyla ilgili hiçbir şey yok. Bunlar ne yapsınlar? Veriyorsan bir dükkan gitsinler çalışsınlar. Dükkan kiralayacak paraları yok. Bunlarla ilgili bir şey var mı? Hiçbir şey yok.

Okul kantinlerinden bir süre kira alınmaması lazım. Adam kira ödeyecek ama okul kapalı, nereden gelir elde edecek bu insan.

CHP döneminde kesinlikle Esnaf Bakanlığı kuracağız. Esnafa sahip çıkacağız.

“Gerekirse Devletleştireceğiz”

Mardin’de elektrik faturaları milleti perişan etmiş vaziyette. CHP iktidarında bu elektriği vatandaşın istediği koşullarda vatandaşa vereceğiz. Gerekirse devletleştireceğiz gerekirse Mardinli üreticiye destek vereceğiz.

Mardin’de en çok oyu alan partilerden birisi AKP, Şanlıurfa da öyle. Ama çiftçiye şunu söylüyorlar “Ne yaparsan yap sana hizmet etmeyeceğiz sen nasıl olsa bize oy vereceksin.” Şimdi bütün çiftçilere söylüyorum. Gidip hala Ak Parti’ye oy verirseniz benim iki elim yakanızda olacak. Çoluk çocuğunuzun hakkını birilerine vermeyin sahip çıkın.

Niye Kapatalım AKP’yi?

Erdoğan “CHP iktidara gelirse AKP’yi kapatacak” diyor. Yalan söylüyor. Yalanı devlet politikası haline getirirseniz en büyük kötülüğü yapmış olursunuz. Eleştirirken yalan söylemeyeceksiniz. Niye kapatalım AKP’yi. Kapatacak olan organlar var. İlgili siyasi partiler yasası var. “AK Parti’yi destekleyen şirketlere el koyacağız” demişiz. Tam bir akıl tutulması. Böyle bir şey hiç ağzımızdan çıkmadı. Bir insan bu kadar katmerli yalanı nasıl söyler hayret ediyoruz. Üstelik cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyor. Bunların danışmanı da mı yok.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını ben savunmayacaksam kim savunacak. Hangi yaşam tarzından olursa olsun bu coğrafyada bir çocuğun yatağa aç girmesini asla kabul etmeyeceğiz. Devletin nasıl soyulduğunu hepimiz biliyoruz. Mal varlıklarını açıklayamıyorlar. Mal varlıklarıyla devleti yöneten tehdit ediliyorsa o ülkede ciddi bir sorun vardır. Araştırmazsanız namertsiniz diyemiyorsun, sesin bile çıkmıyor! Neden?

Beşiktaş Saldırısında Ölenlere Bağlanan Aylık Tartışması

Beşiktaş saldırısında (2016) bir şehit annesine 121 lira 96 kuruş maaş bağlandığını söylemişti. Bana itiraz edildi. İtirazı yapan da AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık… Ona şöyle dedim: 121 lira 96 kuruş maaş bağlanmasına doğru diyorsunuz, yerinizde kalın. Doğru demiyorsanız, görevinizden ayrılın, ben makbuzu size vereceğim. Makbuz burada. AKP’li milletvekili, ‘Bana bu yanlış bilgiyi kim verdi’ diye hesap soracak mı? Ya da “Bu yanlış bir bilgiymiş. Beni aldattılar. Kılıçdaroğlu’ndan özür dilerim” diyecek mi?

“Sudan Yetmedi Nijerya’dan Arazi Kiralamışlar”

“Sudan yetmedi Nijerya’dan arazi kiralamışlar. Soru şu Nijer’de neden gidip de 1 milyon hektar niye kiralanır? Türkiye’de yer mi kalmadı? Destek verilecekse bizim çiftçiye destek verin. Çiftçinin bundan haberi yok. Sana verilmeyen para başka yerlere veriliyor, ekilmeyen toprak başka yerlerde ekiliyor, sana sahip çıkılmıyor ama Nijer’e sahip çıkılıyor. Çiftçi burada perişan vaziyette sen kalkıp Nijer’de arazi kiralıyorsun .Kabul edebileceğimiz bir konu değil.”

“Sarayın Militanları”

107 kişiye söylüyorum, siz hakim, irade sahibi değilsiniz. Bir kişinin kulu ve kölesi oluyor, ve o bir kişinin verdiği talimatla oy kullanıyorsunuz. Nasıl FETÖ’nün 140 hakimine militan dediysem siz de şimdi Sarayın militanısınız.”
Anayasa Mahkemesi gibi, Yargıtay gibi bir yere atama yapıyorsunuz atanan kişinin hukuku, adaleti içselleştirmesi lazım.
Bunun Yargıtay üyesi olması balı başına bir olay. Bilgi hırsızından Anayasa Mahkemesi üyesi mi olur! Bilgi hırsızlığı yapıyor. Hırsızın AYM üyeliğinde ne işi var? Emin olun ben anlamakta zorluk çekiyorum. Bu adam AYM üyelerine nasıl bakacak? Hırsızlık yapmak bu ülkede yükselmenin temel göstergesiyse vay halimize! “

Yargıtay’da bütün üyelere seslenmek isterim. Yargıtay sıradan bir kurum değildir. Ahlakın egemen olduğu bir kurumdur. Hiç kimsenin kendi tarihine ihanet etme hakkı yoktur. Her kurum kendi geçmişiyle gurur duyar. Hiçbir kurumun sarayın talimatıyla bir kişi için hukuksuzluğu baş tacı ediyorsa, kurumu yok eder, saygınlına gölge düşürür. Biz 140 militan atandığında da aynı itirazı yapmıştık. Tarih bizi haklı çıkardı. AYM sıradan bir mahkeme değildir. Bari dünyayı kendimize güldürmeyelim. Bu kişide toplu iğne ucu kadar varsa adaylıktan çekilir. Biz oraya siyasi militanlar mı yerleştiriyoruz yoksa adaletli hâkimler mi gönderiyoruz bunlara bakılması lazım.

“Bir Numaralı Sahtekâr”

Sahte diplomalara bankalara yönetim kurulu olarak atananları gördük. AK partinin resmi internet sitesinde lise mezunu olarak görünüyor. Bu sahtekâr aynı zamanda cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevini yapıyor. Ya cumhurbaşkanlığı makamına bir sahtekâra görev verilir mi! Şu ahlaki zemindeki kaymaya bakın. Sahte diploma almadığını itiraf ediyor. Bir numaralı sahtekâr. Sahte diplomayla iş mi yapılır ya! Bankayı soyarsa hiç kimse şaşırmasın. Bence biz Yerlikaya’ya haksızlık yapıyoruz. Yerlikaya’yı mutlaka Hazine ve Maliye Bakanı yapmalıyız. Olmuyorsa Merkez Bankası’na başkan olarak tayin etmeliyiz!

EN SON HABERLER