17.9 C
İstanbul
Perşembe, Mart 28, 2024

Meclis’te Yumruklu Kavga: AK Parti ve CHP Vekilleri Birbirine Girdi

Meclis’te Yumruklu Kavga: TBMM Genel Kurulu’nda yılın son oturumunda, AK Parti ve CHP milletvekilleri yumruklu kavga etti.

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, CHP’nin “hak ihlallerine” ilişkin grup önerisi üzerinde konuşurken CHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Mesten’e yanıt vermesiyle Genel Kurul’da tansiyon yükseldi. Yılın son oturumunda Meclis’te yumruklu kavga yaşandı.

Özkoç: ‘PKK’ya Hendeklerin Kazılması İçin Neden İzin Verdin?

Engin Özkoç, “Sayın hatip, eğer Recep Tayyip Erdoğan’a bir soru sormak istiyorsan, ‘Sen PKK’ya hendeklerin kazılması için neden izin verdin de askerlerimizin ölümüne sebep oldun? Habur Sınır Kapısı’ndan teröristler geçerken senin aklın neredeydi? Bizim çocuklarımız şehit düştü. Sen evlatlarını askere bile göndermedin. Ne yaptın?’ diye sor. ‘Millet yoksulluk içinde ‘sen bir apartman dairesinden çıktın, şimdi sarayda oturuyorsun. Bu intihar eden insanların hesabını nasıl vereceksin?’ diye sor.” ifadelerini kullandı.

Özkan: FETÖ’ye, PKK’ya, Onun Destekçilerine Diz Çöktüren AK Parti ve Cumhur İttifakı var’

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Özkoç’a “Habur’da bu ülkeye, hukuk nizamına saygı duyarak, itaat ederek ‘Ben bu ülkenin eşit yurttaşı olmak istiyorum, terörü bırakıyorum.’ diyenler geldiyse bugün de terörü bırakıp gelebilir. Ancak önemli olan şu; Biz ‘Silahları bırakın, bu ülkede adil, barışçıl bir hukuk anlayışı içinde yaşayın.’ dediğimiz zaman bu ülkede kardeşliği inşa ettik. Ancak silaha sarıldıkları zaman başkaları, başka yerlerde beraber işler yaptı.” karşılığını verdi.

“Hiç endişe etmeyin; bu ülkenin başında emanetine, iradesine, milletine sahip çıkan bir Recep Tayyip Erdoğan var.” ifadesini kullanan Özkan, teröre boyun eğdiren, FETÖ’ye, PKK’ya, onun destekçilerine diz çöktüren bir AK Parti ve Cumhur İttifakı olduğunu belirterek, “Onun için, bu ülkeyi kutlu yolculuğundan kimse alıkoyamayacak, bu millete kimse diz çöktüremeyecek.” dedi.

AK Partili Özalan Özkoç’un Üzerine Yürüdü

Yeniden söz alan Özkoç’un, “(Arap Baharı) diye başlatılan o savaşta 3 milyon 750 bin Müslümanın katledilmesinde ‘Eş Başkanıyım.’ diyen Recep Tayyip Erdoğan var. Türk askerine ‘kelle’ deyip de ‘Sizi oraya yatırmaya değil…’ deyip de Amerikan askerine sahip çıkan Recep Tayyip Erdoğan var. Habur Sınır Kapısı’nda adaletin bekçisi olanları oraya dikip de kıyafetleriyle PKK terör örgütünü Türkiye’ye aldıran Recep Tayyip Erdoğan var.” sözleri gerginliği tırmandırdı.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, CHP Grup Başkanvekili Özkoç’un üzerine yürüdü. Özalan, milletvekili arkadaşları tarafından engellenip salon dışına çıkarılırken, AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında laf atışmaları yaşandı.

Birleşime Ara Verildi

Tansiyonun düşmemesi üzerine TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç birleşime ara verdi. Verilen arada da AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan itiş kakış devam etti. Araya giren milletvekillerinin çabasıyla tansiyon düşürülmeye çalışılırken, laf atışmaları nedeniyle HDP ile AK Parti milletvekilleri arasında da bir süre gerginlik yaşandı.

EN SON HABERLER