14.5 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 25, 2024

Zabıta Gerginliği Sonrası Dindarol’un Açıklamalarına Tepki

İstiklal caddesinde İBB ve Beyoğlu Belediyesi zabıtaları arasında gerginliğe neden olan ve tramvayın geçişini engellediği için üstü kaldırılan tak için Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Rüstem Dindarol’un açıklamalarına CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Şahin DİL bir basın bülteniyle tepki gösterdi.

Dindarol’un açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Şahin Dil, gerginlik çıkarmak ve bundan besleniyorlar dedi.

CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Şahin Dil’in Açıklaması

30 Mayıs Cumartesi günü ilçemizin gözbebeği İstiklal Caddesi’nde İBB Zabıtaları ve Beyoğlu Belediyesi zabıtaları arasında yaşanan tartışma herkes kadar bizleri de üzmüştür.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu seçimden hemen sonra 39 ilçenin belediyelerini ziyaret etmiş ve birlikte çalışma kültürüne katkı sağlamıştır. Beyoğlu Belediyesi de bu kapsamda ziyaret edilmiş, kurumların iletişiminin organize bir şekilde sağlanması istenmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Caddesi’nde çalışan nostaljik tramvayının hizmetini pandemi kurallarının tavsiyesi gereği durdurduktan sonra Beyoğlu Belediyesi İstiklal Caddesi’nin girişine bir tak ve hijyen standı koymuştur.

Halkımızın desteğe en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde, çalışmalarıyla sadece İstanbulluların değil tüm Türkiye’nin takdirini kazanan Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun veya İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşa verilen herhangi bir hizmete engel olması söz konusu bile değildir. Normalleşme sürecinin başlamasıyla İBB, Beyoğlu Belediyesi’nden tramvay hattına engel olan bu tak’ın cadde girişinden kaldırılmasını istemiştir.

İstiklal caddesi İBB’nin görev, yetki ve sorumluluğundadır. Dolayısıyla tüm hukuki dayanakların bulunmasına rağmen sırf saray rejimine şirin görünmek adına kurumlar arası iletişimi yok sayan Beyoğlu Belediyesi, talebin gereğini yapmadığı gibi uygulanmasına da engel olmaya çalışmıştır. İBB zabıtalarının önüne hukuksuzca çıkarılan Beyoğlu Belediyesi zabıta memurlarının konuyla ilgili bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Sorumluluk tamamen ilçemizi suni gerginliklerle ayrıştırmaya çalışan Beyoğlu Belediyesi yönetimindedir.

Tartışmanın yaşandığı alanda verdiği röportaj ile hamaset yaratma gayretinde bulunan Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Rüstem Dindarol’un açıklamaları da hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmamaktadır. Açıklamaları gerginlikten beslenmeye çalışan zihniyetin bir tezahürüdür.

Beyoğlu ilçesi ve halkı dayanışmadan, hoşgörüden ve barıştan yana olan birlikte yaşama kültürünü, her türlü zorbalığa, kabalığa ve kavgaya rağmen korumaya devam edecektir.

Saygılarımızla.

Şahin DİL

CHP Beyoğlu İlçe Başkanı

EN SON HABERLER